Safi Sirke

Mağaza

Atskillig av paren upplevde nagon narhet at den do parats tillsamman tillsamman

Vem blir vi betuttade inom?

Hane lat personer iaktt folk som ombads framfora somliga emotione. Studien fann att ifall en person tyckte sig inse underben saken da andra manniskan kande odla upplevdes aven nagon hogre stadium itu tilldragning.

Vi kanner saledes tilldragning stav persone vi anse att vi begriper. Det finns ett masso av plug villig samma amne, skada det galler att inte draga for stora slutsatser.

Man inneha exempelvis sett att karla (och kvinn) ar attraherade itu manniskor med dylik ansiktsdrag, men det innefatta inte kvinn mirakel den mest fertila perioden i menscykeln. Emeda dras kvinnor mot ansiktsdrag saso avviker av deras egna.

Andra plugg visar att vi befinner si attraherade itu folk med likartad installning inom annorlunda fragor sam likheter hur sa galler forhallningssatt brud Svenska och varderingar kan ideligen ses hos tva. Likasa ager aven plugg visat att tv befinner si jambordig vad innefatt personlighet. Fenomenet att efterstrava likhet ar at sam tillsammans studerad sam bekraftad hos faglar.

Hypotesen ifall att “kaka soker maka”, att vi vill aga ett partner sasom liknar oss sjalva, anses existera bekraftad vi plug (och det finns flera itu det slaget). Vetenskapsma anta att det ager med overlevnad att gora enar det kan tankas existera enklare att overleva ifall vi forstar varandra. Nog ager fenomenet att gora tillsamman biologi, sa val sasom med var sociala ett klimat. Hurdan vara hjarnor fungerar spelar sa klart likasa flygplansrullning. I enlighet med teorier i neurovetenskap vill vara hjarnor minimera overraskningar.

Ino en undersoknin av Storbritannien fann kar att befintliga tandem ar mer lika varandra ino strack, amnesomsattning, blodtryck sam i sake man BMI ann va man kan rakna me forsavit e foredr for likhet ej skulle foreligga. Andra plugg ager visat att herre ideligen letar en partner tillsamman synonym utbildningsniva.

Men inga bestammelse inte med sidospar. Somliga plug stodjer att ALLA soker en kars partner, oavsett den egna nivan bruten sjalvsakerhet.Obs finns sa klart individuella skillnader samt andra omraden dar vi kan forska avvikelse.

Hypotesen ifall att “kaka soker maka”, att vi vill hava nagon partner sasom liknar oss sjalva, anses existera bekraftad genom plug.

Att peppa dragnin

Forutom att studera vad vi anser befinner sig attraktivt hos andra har vetenskapsman samt kikat gallande forsavit denna kansla promenerar att uppegga fram. Inom nago omtalad undersokning parade karl tillsamman studenter baserat villig varderingar samt intressen, men man parade dessutom tillsamman tandem som tyckte annorlunda inom amnen som vart viktiga for dom sam lat dom foreta ovningar sasom syftade till att eskalera kanslan fran samhorighet sam intimitet.

Inom studien sag herre att experimentet var lyckat. fritt utav ifall dom hade gemensamma varderingar alternativ ick.

Ett oforutsett bra utfall, om kar foljt med ino myllret fran dejtingprogram villig teve. Dar verkar det minst sagt marigt att skapa fram oforfalskad emotione emellan personer. USA s stora dejtingflaggskepp Bachelor samt Bachelorette far likva stamplas sasom e bottennapp ino saken da aspekten.

Skad forsavit det stammer att det gar att locka fram kanslan av brodraskap skulle modern dejting via appar klara av besta himla succeartad, odl lange konversationerna saso pagar age saso anledning att eskalera narheten.

?? Vi ar skild

Att vi befinner si odla skilda befinner si hoppfullt, sta emeda konkurrerar vi ej live ifall dito partners. Det befinner sig nago starkande insikt sta de som befinner sig i dejting-apparnas varld. Greppa bara glim pa vidden bruten besked inom den narvarand traden.

Hurs lirar detta funktion?

Ja, for forsavitt vetenskapen kan reda ut vad det i sjalva verket ar som far oss att bli kara, okar oddsen forut dej sam jag att hitta precis ino karleken, tillsammans teknikens bistand!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir